Двете партии търсят допирни точки на среща в парламентаПарламентарните групи на ГЕРБ и

...
Двете партии търсят допирни точки на среща в парламентаПарламентарните групи на ГЕРБ и
Коментари Харесай

ГЕРБ и Възраждане се обединиха срещу плановете за затварянето на ТЕЦ-овете у нас

Двете партии търсят допирни точки на среща в Народното събрание

Парламентарните групи на ГЕРБ и " Възраждане " се сплотиха против проектите за затварянето на ТЕЦ-овете в страната. Двете партии разговаряха на среща в Народното събрание, с цел да видят по кои политики имат общи визии.

" В бранш " Енергетика " имаме сходни възгледи. Поет е ангажимент от Промяната да бъдат затворени 40% от ТЕЦ-овете в България до 2040 година Това се прави в миг, в който Европа изживява въглищен подем поради войната в Украйна, с цел да не остане Европа без енергия'', изясни някогашният енергиен министър Делян Добрев от ГЕРБ, съобщи.

По думите му въпросният ангажимент, стихотворец от кабинета Петков, нарушава решение на Народното събрание от 2020 година, и изрази вяра способените органи да се сезират.

В тази връзка депутатът Петър Петров от " Възраждане " изрази позицията на партията, че е срещу затварянето на въглищните централи, които дефинира като част от националната ни сигурност.

Виждам, че бившето държавно управление в лицето на Кирил Петков интензивно пази поетите от тях задължения и видяхме едно грозно държание през вчерашния ден. Това единствено потвърждава несъстоятелността на поетите от тях задължения, които ще са пагубни за българската стопанска система. Това е и част от националната сигурност, разяснява Петров.

По друга тематика от дневния ред ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова подчертава върху значимостта по отношение на Закона за удължение на действието на държавния бюджет, наблягайки, че взетите решения по него ще обиден всички български жители, без значение от партийната им принадлежност.

Не бива да чакаме, че популизмът няма да вземе връх в едни бъдещи диспути, по тази причина екипът ни е формиран от хора със сериозна експертиза във всяка една сфера, означи Атанасова.

Тя посочи, че правосъдната промяна и антикорупционното законодателство също са измежду целите на ГЕРБ, напомняйки, че не би трябвало да се позволява текстовете от двата законопроекта да бъдат оповестени за противоконституционни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР